Rácponty II
4 fő részére
Nehézség:
bonyolult
hozzávalók
- 1.5 kg ponty
- 1.5 kg burgonya
- 5 evőkanál olaj
- 30 dkg paradicsom
- 0.5 kg füstölt szalonna
- 0.5 kg zöldpaprika
- 3 kiskanál só
- 0.5 kg vöröshagyma
- 900 ml tejföl
- 2 kiskanál bors
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 dkg vaj
Elkészítés
A halat bevagdaljuk és a vágásokba szalonnaszeleteket helyezünk, sózzuk, borsozzuk, elősütjük. A burgonyát héjában félig puhára főzzük, lehámozzuk, karikára vágjuk. Lecsót készítünk: Kevés olajon apróra vágott vöröshagymát pirítunk, belerakjuk a pirospaprikát, majd az apróra vágott paradicsomot, paprikát. 20 perc alatt készre pároljuk. Egy jénai tálat kivajazunk. Az aljára burgonyát rakjuk, majd kevés liszttel elkevert halalaplevet öntünk. A halak köré császárszalonnát tekerünk, a burgonyára tesszük, majd rá a lecsót. Középmeleg sütőben először alufóliával lefedve, majd anélkül készre sütjük. Hagyjuk pihenni pár órát, hogy jól összeérjenek az ízek.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.